🔎 Onze praktijk Mijn Portaal Ik heb spoed

8 januari 2024

Beleid bij niet verschijnen op een afspraak

De drukte binnen onze huisartsenpraktijken neemt toe en om iedereen op kort termijn een plaats te kunnen bieden, hanteren wij een No-Show/ Niet verschenen beleid.

Niet verschijnen beleid:

Op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) hebben wij met ingang van 1 januari 2024 een ‘no-show’ ( niet verschenen) regeling ingevoerd.

Dit betekent dat als u niet verschijnt op uw afspraak of deze te laat afzegt, u eenmalig schriftelijk of telefonisch een waarschuwing ontvangt.

Wanneer er een tweede keer een afspraak wordt gemist, krijgt u een factuur thuis gestuurd. Deze, wordt niet vergoed door uw zorgverzekering.

Het no showtarief bedraagt:

€15,- voor een enkel consult en €25,- voor een dubbel consult.

Dit geldt voor afspraken bij al onze medewerkers. Voor afspraken bij de praktijkondersteuners (POH- somatiek en POH-GGZ) rekenen wij standaard een dubbel consult.

Wij achten deze regeling noodzakelijk omdat wij merken dat er steeds vaker patiënten, zonder bericht, niet komen op hun afspraak.

Hiermee gaat onnodig spreekuurtijd verloren en kunnen andere patiënten minder snel terecht, die dan graag uw plek in de agenda hadden willen hebben.

Wij begrijpen dat er soms redenen kunnen zijn, waardoor u niet kunt komen.

Wij verzoeken u om uw afspraak uiterlijk 1 werkdag van tevoren telefonisch af te zeggen, zodat wij een andere patiënt kunnen inplannen.

Wij rekenen op uw medewerking en danken u voor uw begrip.